30.6.08

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 / PEYNİRLİ VOLOVAN


malzemeler :

12 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
peynir,maydanoz..

Volovan yapabilememiz için öncelikle bir büyük bir de biraz daha küçük şekile ihtiyacımız var.Ben bu ihtiyacı kase ve büyük çay bardağı kullanarak giderdim.Önce bütün milföyleri kase ile kestim.Daha sonra kestiğim milföylerden sadece 6 adetinin ortasını çay bardağı ile kesip çıkardım.6 hamur düz,6 hamur delikli oldu.Düz hamurların üzerine yumurta akı sürüp delikli hamurlarla kapattım.Hazırladığım iç harcını ortalarına doldurup yumurta sarısını sürdüm..170 derecelik fırında 20 dakika kadar kızarttım.Pratik ve de hoş bir lezzet oldu..

3 yorum:

  1. Merhaba canim,ellerine saglik çok hos bir tarif bayildim,mutlaka denicem. Etkinlige katildigin için çok tesekkur ediyorum,biliyorsun etkinlik 2 hafta suruyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin. Sevgiler.

    AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek isim: SEVİL SAHİN
    Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
    Tarif : SALATAYARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

    YanıtlaSil
  2. MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
    EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
    Sevgilerimle SEVİL

    YanıtlaSil
  3. Ooo ellerine sağlık:)) Bu etkinliğe rastlıyordum diğer becerikli bayanların sitelerinde de...
    Senin lezzetlerinin de tadına varırız artık canımcım.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil