29.6.10

Kuru Bakla Çorbası


Eminim aranızda bu çorbayı daha önce yapmış olanlar vardır..Ben de daha önce duymuş olmama rağmen yapmamıştım..Kısmet bugüneymiş ne diyeyim..Bu yararlı bitkiyi yemeyen çocuklarımıza bu haliyle rahatlıkla yedirebiliriz..Hatta İkroş 2 kase içti..Bayıldı diyebilirim,ben de öyle tabii.."çok güzel olmuş,ımmm,leziz..." deyip durdu..


Faydaları:

İdrar yollarını temizler.

Böbrek ağrılarını dindirir.

Böbrek iltihaplarını giderir.

Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.


Gelelim nasıl yaptığıma

250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatsanız daha kolay olur..ben hiç ıslatmadan kaynatarak pişirdim..Bu şekilde bile kolay pişti.Daha sonra el blendırı ile ezdim..1 büyük soğanı kavurdum.Salçasını ekledim..daha sonra süzmüş olduğum baklayı ekledim..tuz ve karabiber ilavesi ile ilk etapta yoğun ateşte daha sonra kısık ateşte pişirdim..Kıvamını vermek için su ilavesi yapabilirsiniz..

Tadı mercimek çorbası gidi oldu..Ama çok daha lezzetli geldi bana :))

(Ne kadar da övdüm..Bakın yapın artık )

27.6.10

İrmikli nişastalı kurabiye


Bu kurabiye tamamı ile benim hayal gücümle oluşturuldu..Başta epeyce bir korktum bir de akşam misafir ağrılayacaktım ancak muhteşem oldu..Hemen paylaşayım istedim..

1 paketten biraz az margarin
200 gr buğday nişastası
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından bir parmak az toz şeker
yarım paket hindistam cevizi
ve aldığı kadar un

kulak memesinden iyice yumuşak bir hamur olması gerekiyor...

Margarin eritilir..Yumurta ve şekerle çırpılır..Daha sonra sırayla diğer malzemeler eklenerek yoğurulur..ilk 10 dakika 160 derece pişirilir..daha sonra derecesi biraz artırılır ve üstleri pembeleşince çıkarılır..