12.11.10

ressam şapka..


Nihayet kızımın şapkası da bitti :)

Yapılışı..
6 zincir çekilir..yuvarlak oluşturulur..16 travbzan yapılır..Üst sırada bir trabzana 2 adet yapılarak bu sayı 32 ye çıkartılır,ancak ilk trabzanda üstten ikinci trabzanda alttan alınır..Bu şekilde örnek çıkar..daha üst sırada alttan alınanlar5 birer tane arttırılır..Alttan alınanların sayısı 13 olana kadar örülür..Daha sonra 4 sıra sabit 13 trabzanlı haliyle örülür..+ sıra ördükten sonra 7 trabzan kalana kadar azalıtılır..1 sıra sadece üstten alınarak örülür..! sıra sık iğne gidilir...Sonra tekrar bir sıra üstten alınarak örülür..En son sık iğne geçilerek bitirilir..

9.11.10

kızılcık marmelatı


Bı kızılcıkları kayınvalidem köyünden getirmişti,derin dondurucu da bekletiyordum..Bu şekilde yenmeyeceğini düşünüp marmelat yapmaya karar verdim..Çok da ii oldu..
kızılcıkları az suyla çekirdekleriyle birlikte haşlayıp süzgeçten geçirip ezdim..Çıkan püreyi arzuya göre şekerini ekleyip 10-15 dakika daha kaynatıp..soğutmaya bıraktım...

8.11.10

iki renkli kek


Fırın tepsim küçük olduğu için ben ölçüleri az yaptım..Dilerseniz siz 2 katına çıkarıp yapabilirsiniz..

2 yumurta
1 su bardağına yakın şeker
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao

tepsi yağlanır..un serpilir..Fazlası tepsi ters çevirilerek alınır..
yumurta ve şeker çırpılır..içine sıvıyağ,yoğurt ve vanilya eklenerek çırpılmaya devam edilir..en son un ve kabartma tozu ilave dilir ve iyice çırpılır..bu karışımın yarısı tepsiye dökülür..Kalan karışıma kakao eklenerek çırpıldıktan sonra tepsiye eklenir..150 derece 60 dakika pişirilir..çıktıktan sonra temiz bir beze sarılıp soğumaya bırakılır...

küçük kuzene şapka..



Aslında bu şapka kasketli olacaktı ama kime niyet kime kısmet misali,İkra için yapmaya çalıştığım kasketli şapka küçük olması dolayısıyla bu hal alıp ikranın küçük kuzenine gitmek üzere paketlendi :)

kasketli bere yapımı...