İsmi patates sarması ama aslında lahana sarması Erzurumluların Meşhur leziz yemeği..
1 orta boy sarmalık lahana
5 adet patates
4 avuç köftelik bulgur
1 adet soğan
salça
nane,karabiber,kırmızı biber,tuz
lahanaları kaynar suda çok az haşlıyoruz.patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz..köftelik bulgurla yoğuruyoruz.Ayrı bir tavada salça ,soğan ve baharatları kavurup patatesli harcın içine ekliyoruz.Lahanalara iç harçtan koyup sarıyoruz.Tepsiyi yağlayıp 170 derecelik fırında kızartıyoruz.Üzerinde yoğurt ve kızgın yağ gezdirerek servis yapıyoruz..
http://cafeportakal.blogspot.com/2010/12/patates-sarmas-erzurum.htm
YanıtlaSilMERHABA AİLEM ERZURUMLU VE BU SARMAYI HAFTADA YAPARIZ.ÖZELLİĞİ KURU REYHAN OLMASI İÇİNDE.
AYRICA PATATES ÇOK YOĞUN OLUYOR BULGUR HEM İNCE HEMDE KALIN İLE YAPILIYOR.PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA NEFİS BİR TADI VARDIR.BENİM SAYFAMDA TAM ÖLÇÜ VAR DİLERSENİZ BİRDE ÖYLE DENEYEBİLİRSİNİZ.SEVGİLER...
mmmm degişik bir yemek, hic duymamıştım, denemek lazım ellerine saglık.....
YanıtlaSilsevgiler selamlar...
Harika olmuş elinize sağlık lahanaya değişik bir yorum katmışsınız çok hoşuma gitti sevgiler...
YanıtlaSil