Küçük cadımla bir ziyafet çekeyim dedim,burnumdan geldi..Yeni tatlara açık olmayan kuzum yemeği reddetti,hazır çorbaya talim etti.Oysa nefiss olmuştu..
1 kg patlıcan
1 kaşık tereyağ yada margarin
2 kaşık un
2 su bardağı süt
karabiber
yarım kilo kuşbaşı et
2 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 adet soğan
Patlıcanlar fırında közlenir..Kabukları soyulup,küp küp doğranır limonda bekletilir..Diğer tarafta et sotesi hazırlanır..
2 kaşık un yağda kavrulur azar azar 2 bardak süt eklenir ve kaynatılır..Patlıcanlar bu karışıma eklenir..karıştırılarak pişirilir ve bu sos mikserden geçirilir..Üzerine eti eklenerek servis yapılır...
Ben etlerini yer kaçarım yaw mav:))
YanıtlaSilMırk:)