Sayfalar

23.12.11

ekşili-bulgurlu sulu köfte

300 6r kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
yarım limon
1 dolu kaşık un
salça,reyhan,kimyon ,tuz,karabiber


kıyma,saoğan ince bulgur ve salça baharatlarıyla birlikte yoğrulur. Fındık büyüklüğünde veya isteğe göre daha büyük şekil verilir..Tencerede 1 kaşık salça kavrulur..Suyu eklenir .Kaynayan suya köfteler eklenir..pişmeye yakın limon ve un karışımdan hazırlanmış terbiyesi tencereden alınan suyla ılıştırılıp köftelere eklenir..En son kapatmadan önce maydanoz serpilir ve afiyetle yenir :)

6 yorum:

  1. güzel olmuş ellerinize sağlık mutlu bir haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım pek güzel olmuş,bizde geçende bunun pirinçlisini yaptık pek nefis oldu,eminim seninkide öyledir...selamlar :)

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyor canım,helede böyle açken:)Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi ya!Bulgurlu şeyleri çok seviyorum.Denemek isterim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil