Sayfalar

16.12.11

Şeker Pancarı Turşusu..


Şeker Pancarını 30 yaşına geldim,ilk kez gördüm geçenlerde..Eşim getirince bu nasıl bir şey nasıl yenir,nedir,ne değildir diye internette biraz araştırdım..Çok fazla bir bilgi bulamadım..Közlemesi,haşlaması ve turşusu oluyormuş,bir de tatlısı..Turşusu daha yakın geldi..Önce haşladım.Suyunu süzüp (şekerinin gitmesi İçin)tuz,sirke,sarımsak ve su karşımıyla tekrar haşladım..Bir kısmını kavanoza döküp kaldırdım,Diğer kısmını da yemeğin yanında yemek için ayırdım..tadına da baktım..Hoş,tatlımsı bir tadı var..1-2 gün bekletince daha iyi olacağını düşünüyorum..

2 yorum:

  1. harika görünüyor turşusunu hiç yemedim ama şeker pancarını haşlayarak yemek de güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler GüloAnne..Sevgiler..

    YanıtlaSil