Sayfalar

30.6.12

PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (TAVADA BAHARATLI PATATES)

SEVGİLİ ARKADAŞIMIN ELLERİNE SAĞLIK..KATILIMI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.



TARİF NO :03
TARİFİ GÖNDEREN:SİMGELİ TATLAR


 



Kızarmış patatesi eminim hepimiz seviyoruzdur ama sürekli de kızarmış yiyecekleri tüketmek pek de sağlıklı değil. O yüzden alternatif tatlar da zaman zaman insana aynı lezzeti veriyor. Bu sefer tavada pişirdiğim patatesleri baharatlayarak güzel bir lezzet elde ettim hem de 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile :)
Garnitür olarak tavugun yada etin yanına her zaman çok yakışır. Televizyonda gördüğüm bir tarifi biraz daha değiştirerek uyguladım ve soya sosuyla pişirdiğim tavuklarla birlikte afiyetle yedim :) Haşlanmışa benzer bir tadı oldu.Eğer minik taze patatesleriniz varsa kabuğunu soymanıza gerek yok.Mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
3 dal taze biberiye
tuz
karabiber
pulbiber
1,5 su bardağı su

Kendime şöyle de bir tabak hazırladım !
Seviyorum karışık tabakları napim :)
Yapılışı:
Patatesleri boylarına göre ister ikiye ister dörde bölelim. Kızgın tavaya yağımızı alıp patatesleri kestiğimiz yerleri kızaracak şekilde yerleştiriyoruz. 2 dal biberiyeyi bütün olarak, bir dalının da saplarını ayıklayarak ekliyoruz tavamıza. Sarımsakları soyup büyün olarak atıyoruz. Üç malzemeyi yaklaşık 5 dk orta ateşte arada tavayı sallayarak pişmeye bırakıyoruz.
Ardından suyumuzu ekleyip ateşi biraz kısarak patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde diğer baharatları da ekleyip bir tabağa alıyoruz ve servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Not: Biberiyeyi taze kullanmamızın sebebi daha uzun süre pişmeye yanmadan dayanmasından. İnanılmaz güzel bir aroma veriyor. Sarımsak da neredeyse eriyor kendisi kalmıyor ama tadı kalıyor :) Şiddetle tavsiye!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder