Sayfalar

30.6.12

PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (PATLICANA SARILMIŞ ÇOBAN ÇÖKELİĞİ)

SEVGİLİ ARKDAŞIMIN ÖNERİSİYLE BAŞLADIM BU ETKİNLİĞE..ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE İLK OLARAK KENDİSİNİN 2 TARİFİYLE BAŞLIYORUM ETKİNLİĞİMİZE..BOL KATILIMLI OLUR İNŞALLAH..

TARİF NO : 01
TARİFİ GÖNDEREN:VUSLAT




Malzemeler: 1 kase süzme yoğurt, 1 bardak iri kıyılmış ceviz, yarım kase yağlı Balıkesir loru veya çökelek, 2 tane közlenmiş kırmızı biber,3-4 dal dereotu ve maydonoz, 1-2 dal taze soğanın yeşil tarafı, 3 uzun patlıcan, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, çörek otu ve çökelek kullanılacak ise 1 yemek kaşığı zeytinyağı.


Yapılışı:
Patlıcanları yol yol soyalım.
İnce uzun dilimleyelim. Tuzlayıp acı suyunu attıktan sonra yıkayıp kurulayalım ve arkalı önlü güzelce kızartalım.
Kağıt havlu üstüne çıkaralım.
Közlenmiş kırmızı biberi soyup çekirdeklerini çıkaralım, küçük küçük doğrayalım.
Dereotu, maydonoz ve yeşil soğanları çok ince doğrayalım.
1 kase süzme yoğurdun içine önce cevizleri atıp karıştıralım.
Daha sonra doğradığımız diğer malzemeleri ve loru atıp karıştıralım. Şayet lor değil çökelek kullanacaksak 1 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyelim.
Tuz ve diğer baharatları atalım.
Patlıcan dilimlerine hazırladığımız içten sürelim ve rulo yapalım. Kürdan ve nane yaprağı ile tutturalım.
Hazırlanmış ruloların birleşme kısımları alta gelecek şekilde servis yapmaya dikkat edelim.
Patlıcanları servis tabağımızın kenarına dizelim. Kalan iç harcımızı tabağın ortasına dökelim. Servis yapalım. Afiyet olsun

5 yorum:

  1. http://mutfaktakiruya.blogspot.com/2010/10/hunkar-begendi.html....http://mutfaktakiruya.blogspot.com/2011/01/patates-havuc-pureli-tas-kebabi.html......güzel bir etkinlik ,bol katılım diliyorum.2 tarif gönderiyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canlarım çok teşekkür ederim umarım çok katılan olur. kocaman öptüm. mehtapcım senide seviyorum...

    YanıtlaSil
  3. katılmazmıyım hiiçç...
    :)
    tez vakitte inşallahh...
    daha önceden yaptıklarımız olur mu balım????

    YanıtlaSil