Sayfalar

16.7.12

Çikolatalı pasta

pandispanyanın malzemeleri:


8 yemek kaşığı un

8 yemek kaşığı şeker

4 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao


Kremanın malzemeleri

3 yemek kaşığı un

2,5 bardak süt

2 yumurta

8 yemek kaşığı şeker

toz sahlep ve vanilya



Üzeri  için :

Çikolatalı puding



Öncelikle pandispanyası pişirilir..Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.Un,vanilya,kakao ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir ve yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derecelik fırında pişirilir..

Kekimiz pişerken kreması hazırlanır..Yine aynı şekilde şeker ve yumurta çırpılır..Unu eklenir ve yavaş yavaş çırpılarak sütü dökülür..Hazır sahlep karışımından bir çay kaşığı eklenir ,vanilyası da ilave edilerek pişirilir ve soğumaya bırakılır..


Soğuyan pandispanya 2 ye bölünür..Kreması dökülür..Üzerine puding ve pasta süsü dökülür..
Buzdolabında soğumaya bırakılır..

1 yorum:

  1. Ohh sıcak mıcak demem bu pastanın hepsini yerim :) Ellerine sağlık arkadaşım,sevgiler.!

    YanıtlaSil