Sayfalar

23.8.12

tarhana yapıyorum..

4-5 senedir tarhanamı kendim yaparım.Zahmetli olsa da benim için vazgeçilmez bir lezzet tarhana.Ve temiz ellerde ,yerlerde yapıldığından emin olmam lazım .Bu nedenle zahmetini göz ardı edip bu sene de tarhanamı kendim yapmaya karar verdim..Her sene yaptığımdan biraz farklı yaptım bu sefer..Hamuru da daha sert tuttum..

Malzemelerim.

2 kilo domates
1 kilo kırmızı biber
yarım kilo sivri biber
1 kiloya yakın soğan 
3-4 büyük diş sarımsak
1 paket yaş maya
1,5 kilo yoğurt (süzdüm)
1 paket yedi bahar otu
kuru maydanoz
2-3 kaşık salça
4 kg un


Domates,biber,soğan ve sarımsağı doğrayıp ,tuz dökerek iyice haşladım ve süzgeçten geçirerek süzdüm..Posasını atıp suyunu kullandım bu kez.Süzdüğüm yoğurdu ekledim.Yaş mayasını karışımda erittim baharatlarını da ekleyip unla birlikte güzelce yoğurdum..Ve katı bir hamur elde ettim..
Şimdi kabardıkça yoğuracağım ve kabarması bitene kadar bekleteceğim..Ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur derler bakalım kaç gün sabredeceğim..Tez canlılığım bu tarz işlerde de zorluyor beni..

Aşamalarını tekrar paylaşırım sizlerle..

7 yorum:

  1. Merhaba Blogunuzu Bloglar listesinde bulup hemen ekledim
    Sizide benimkine beklerim
    http://komirra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Maşallah marifetli kadın!..ben yufkamı dahi kendim açamıyorum ayıpladım kendimi :) afiyetle yenir inşallah..

    YanıtlaSil
  3. size kolay gelsin bende başladım o işe evet sabır gerekiyor ne kadar çok ekşirse o kadar değeri artar bekleyin derim

    YanıtlaSil
  4. Canım kolay gelsin...Hamarat arkadaşım benim :)

    YanıtlaSil
  5. heeey ev tarhanası.
    bayılırım.
    hep köylülerden alırım.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık, ben bir tarhanayı yapmadım daha , kışlık yaparken yorgunluktan pestile döndüm:))
    bende salçayı hallettim birde menemenleri:)

    YanıtlaSil
  7. kuzum ellerine sağlık.
    bende kendi tarhanamı yaparım.
    kendi yaptığın gibisi varmı.

    YanıtlaSil