Sayfalar

13.6.13

Çilek Reçeli...

1,5 kilo çilek
1,5 kilo şeker
yarım limondan biraz fazla limon suyu

Çilekler ayıklanır.Üzeri şekerle kaplanıp kısık ateşte kaynamaya bırakılır..Üzeri köpüklenince köpükler alınır..Altı biraz daha açılır ve 15 -20 dakika sonra limon suyu eklenir..

Ve kaşıkla bir tabağa alınıp olup olmadığı test edilir..Koyulaşmışsa kapatılır..Çok kaynatılırsa rengi kararır..

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canımmmm reçelin mis mis harika göünüyo, size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel .Canım çekti.Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyoruz.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bayılırım :)


    canım cekılısm var beklerım ..

    son günler

    YanıtlaSil