Sayfalar
▼
15.7.14
sarımsaklı mücver
3 adet kabak
1 adet soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
dereotu
bol kuru nane
karabiber,tuz,
3 kaşık un
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlıyoruz.Kabakları iyice yıkıyoruz.Kabuklarını soyduğumuz kabakları rendenin geniş tarafı ile rendeliyoruz.Kabakların üzerine soğan ve sarımsağını rendeliyoruz.Sırasıyla yumurta,karabiber,tuz,dereotu,bol nane(nane mücvere farklı bir lezzet veriyor) ekliyoruz.En son 3 kaşık un koyup güzelce harmanlıyoruz.
Bu aşamada tavamıza yağı döküp kızdırıyoruz.Kaşık kaşık içten alıp kızartıyoruz..Dağılmaması için kaşıktayken elimizle fazla suyunu alıp öyle yağa atarsak şekilleri düzgün ve dağılmayan mücverlerimiz olur.Un az gelip sulandıkça az miktarda un ilave ederek harcımız bitene kadar mücverleri pişiriyoruz.Mücveri önlü arkalı kızartıyoruz.Pişen mücverleri peçete üzerine çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
mmm çok severim elinize sağlık sevgiler..:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler.:)
SilNasıl severim tahmin edemezsiniz elinize sağlık
YanıtlaSilSizi takibe aldım ben de beklerim
huzunsarisi.com