30.1.11

kavak yellerindeki Aslı'nın beresi..


/>Örneği için epeyce uğraştığım bere :)

Önce 2,5 numara şişle ve ince iple başladım baktım olmuyor..4 numara şişle iki kat iple yaptım..Hem daha çabuk bitti hem de daha hoş durdu :)
Yapımı için Filiz'in Evine bakabilirsiniz..)

28.1.11

İlk sabunlarım...



Sevgili Tatesal arkadaşımın anlatımıyla yaptığım ilk sabunlarım

26.1.11

kızıma süveter ördüm..


Bu süveter şimdiye kadar bitmiş olurdu aslında bir şapkaya takıldım bir türlü yapamadım..Sonra örneği çıkarıp tekrar süvetere döndüm :)Bakalım şapkaya ne zaman sıra gelecek ...
Örgü buzlu cam örneği..
Önler ters arkası bir düz bir ters lastik...
İpim Alize Burcum Batik..4,5 numara şişle ördüm..Güzel kızım için 5 yaşa uygun..
5 sıra lastik ördüm..74 ilmekle başladım daha sonra buzlu cam örneğini kurdum.

24.1.11

Adaçayı ve faydaları


Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlüklerde çok yaralıdır. Gece terlemelerinde ve aşırı terlemelerde, lavanta çiçeğinin yanı sıra, yardımcı olabilecek tek bitkidir. Gece terlemesine neden olan hastalığı iyileştirir ve bu hastalıkla el ele giden aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son verir. Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde başarıyla kullanılabilir. Pek çok doktorun, adaçayının değerli özelliklerini artık iyice tanımış olduklarını biliyoruz
Onu kramplarda, omurilik rahatsızlıklarında, beze hastalıklarında ve organ titrekliklerinde büyük bir başarıyla kullanıyorlar. Yukarda belirtilen hastalıklarda, günde 2 su bardağı çay yudumlanarak içilmelidir. Adaçayı, hasta karaciğeri de çok olumlu etkiler, onunla ilgili tüm rahatsızlıkları giderir ve gazları yok eder. Kan temizleyici etkisi vardır. Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açıcıdır. Mideyi ve bağırsakları rahatlatır, gazların dışkılanmasını sağlar. Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcıdır. Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye adaçayı yaprağının tozu uygulanır. Adaçayı, dıştan uygulandığında, yaprağın tozu uygulanır.
Adaçayı dıştan uygulandığında (Çalkalama ve Gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında veya ülserlerinde özellikle önerilir. Eğer zamanında adaçayı kullanılmış olsaydı, pek çok çocukta ve yetişkinde bademcik ameliyatına gerek kalmayabilirdi. Bedenimizin polisleri olarak, zehirli maddeleri yakalayan ve zararsız hale getiren bademcikler alındığında, ağızdan giren zararlı maddeler doğruca böbreklere ulaşırlar. Adaçayı, sallanan dişlere, dişeti çekilmesine ve kanamasına karşı da (Çalkalama ve Gargara) başarıyla kullanılabilir veya bitki çayına batırılan pamuk hasta bölgelere uygulanır. Ayrıca dıştan kullanımda da, gargara ve çalkalamaların yanısıra yara kompresi olarak da kullanılabilir.
Sinirli ve yorgun olan kişiler ve dölyatağı (rahim) hastalığı çeken kadınlar arada sırada adaçayı oturma banyoları almalıdırlar. Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilir. Bu çay, tahriş kaynaklı öksürüklerde de başarılıdır. Şifalı bitki olarak kullanılmasının yanı sıra, adaçayının çok değerli bir baharat olduğunu ve böylece mutfaklara girdiğini de unutmamak gerekir.

UYARILAR:
Adaçayının aşırı kullanımında kan basıncı (tansiyon) yükselebilir. Dölyatağı (Rahim) kaslarını uyardığı için, gebelik sürecinde kullanılmaz. Annelerin süt üretimini durdurur. Önerilen dozajlara uyulduğunda, bilinen başka bir yan etkisi yoktur.
alıntı

21.1.11

Uyduruk kapı süsüm..


Bazen çok komik olabiliyorum..Atmaya kıyamadığım puzzle kartonu,biraz boncuk ve yapay çiçek.. al sana kapı süsü :)

19.1.11

ARPA ŞEHRİYELİ MERCİMEK ÇORBASI


En azından aile içinde öyle..Meşhur çorbam..Hem pratik hem çok lezzetli..
Göz kararı mercimeği iyice yıkayıp beyaz suyunu akıtıyorum..İçine arpa şehriye ekleyip haşlanmaya bırakıyorum..Hafif yumuşayınca sıvıyağ,tuz ve 1 çorba kaşığı salça ekleyip biraz daha pişiriyorum..Muhteşem bir çorba oluyor...Tavsiye ederim :)

Dereotlu ve lorlu gül böreği..


Dereotu böreklerde çok farklı bir lezzet veriyor..Lorla dereotunu hafif yağ ve tuzla karıştırıp..+ e böldüğüm yufkalara gül şekli vererek sardım.Fırına vermeden önce üstüne bir yumurtanın sarısı,yoğurt ve sıvıyağdan oluşan karışımı sürdüm..Sonra mis gibi afiyetle yedik :)