Sayfalar

11.6.12

Kim demiş pastörize sütten yoğurt olmaz diye ?




Ben yaptım oldu..Hem de katı ve gayet güzel..

2 lt süt
2 kaşık ev yapımı yoğurt
bir tutam tuz,bir tutam şeker..

Sütü kaynatmadfan ısıttım..Serçe parmağımın 7 sn dayanabileceği bir sıcaklığa geldiğinde..Bir kaşık yoğurdu sütle sulandırarak mayaladım.Bir tutam tuz ev bir tutam şekeri de katıp usulca karıştırdım..Üstünü sıkıca örttüm ve 7 saat yerinden hiç kıpırdatmadım..Daha sonra hiç sallamadan kapağını açık bir şekilde buzdolabına yerleştirdim..3-4 saat sonra kapağını da kapattım..Ve bir gün sonra afiyetle yedik..

2 yorum:

  1. Afiyet olsun. Ben de yapmıştım, oluyor ama ikinci seferde daha sulu olur dediler, onu denemedim bir daha. Denerseniz yazın yine sonucu merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun canım benim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil