Sayfalar

22.10.12

tavuk suyuna çorba



Kış mevsimin en sevdiğim çorbalarından biri..Sık sık yaparım..
Son zamanlarda bütün tavuk alıp arzuma göre parçalayıp pişiriyorum..Kalan kemikli etleri de çorbalık ayırıyorum..
Kemikli tavuk eti
2 çorba kaşığı un
tavuk suyu,arpa şehriye
tuz,karabiber,kuru maydanoz..

tavuk etini kaynatıp etlerini didikledim.
Diğer tarafta suyu süzdüm.
' kaşık unu çok az yağ ile kavurdum..Tavuk suyunu ekledim..kaynayınca içine arpa şehriyeleri ve tavuğu ekledim..Tuz,karabiber ve bolca kuru maydanoz ilavesiyle kısık ateşte bir taşım kaynatıp altını kapattım ...

2 yorum:

  1. Hava soğuk, az üşüyorum. Olsada sıcak sıcak içsek diyorum..

    YanıtlaSil
  2. şifa kaynağı çorba,eline sağlık.

    YanıtlaSil