Sayfalar

1.6.14

​TAM BUĞDAY UNLU CEVİZLİ ELMALI KEK


3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı ceviz ve fındık karışımı
1 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın 
Aldığı kadar tam buğday unu ( 2,5 su bardağı kadar)

Öncelikle şeker ve yumurta iyice çırpılır.Süt ,sıvı yağ ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.Karbonat,tarçın,vanilya,ceviz ve fındık karışımı eklenir.Tam buğday unu yavaş yavaş karışıma ilave edilir.Kıvamını alınca elma dilimleri kekimize en son eklenen malzeme olur.Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.Kekimizin güzel kabarmasını istiyorsak ilk 20 dk fırın kapağını hiç açmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder