2.7.08

Yalnız bir aslanın yüreği...

Dün akşam kanallar arası zaping yaparken gördüğüm bir kare ve programın ismi ilgimi çekmeyi başardı..O karede dişi bir aslan ve yavrusu zannettiği bir aylık şeker mi şeker bir antilop vardı.Aslan antilobu annesi gibi sahiplenmiş,koruyup kolluyordu.Düşünüldüğüne göre yalnız ,sürüsünü kaybetmiş bir dişiydi.Ve bu özlemini antilop yavrularını annelerinden kaçırıp sahiplenerek gideriyordu.Yavruyu bırakıp avlanmadığı için 14 gündür açtı.Tabii yavru da..Anne sütüne ihtiyacı vardı en az 2 ay daha annesütü almazsa yaşayamazdı.Otlardan yemeye çalışıyordu ama nafile :(
15. gün sonunda artık programcılar aslana yiyecek vermeye karar verdiler.Ancak aslan günlerdir aç olmasına rağmen eti kabul etmedi ve yemedi.Bu arada yavru ile ilişkileri inanılmaz bir güzellikteydi ancak büyük bir trajedi yaşanıyordu.Aslan yavruyu yalıyor,temizliyor..Yavru da aslandan süt emmeye çalışıyordu.
İlk kez birlikte dolaşıp su içtiler.Ancak antiloba su da çok etkili olamıyordu.Daha fazla dayanması olanaksızdı..Bu inanılmaz öykünün sonunun iyi bitmesini çok isterdim..
Aslan iyice halsiz düşmüştü ve İlk kez yavrusunun kendisinden uzaklaşmasına izin vermişti..Ve işte bir anlık dalgınlığı yavrunun erkek aslan tarafından kapılmasıyla son buldu.Dişi aslanın hali ise içler acısıydı.Tam anlamıyla yavrusunu kaybetmiş bir annenin hareketlerini sergiliyordu..Ne yazık ki hikayenin sonu ikimizi de çok üzdü..
Anlatılana göre aynı aslan 5 antilop yavrusuna daha annelik yapmış.Ama hiç biri ilki kadar uzun sürmemiş..2 si annelerine kaçmış,bir kısmı kaybolmuş ve de ölmüş..Dişi aslan ise bir daha görülmemiş ...

1 yorum: