19.4.09

ciğer kavurma..


1 kg ciğer
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ..
yarım çay bardağı su
tuz,pul biber..

ciğerleri iyice temizleyip,soğuk suyla yıkadıktan sonra tencereye eklenir..tuz ve pulbiber de eklenerek ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Bu aşamada piyazlık doğranan soğanlar ve yarım çay bardağı su eklenir..suyunu çekinceye kadar pişirilerek ateşten alınır..

2 yorum:

  1. bayılırım ciger kavurmaya.hele bir de cigerden şiş yapılırsa yanında da sogan salatası.ay canım çekti.yarın yapayım bari.ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  2. ay bende yapmıştım gecen gün belki de aynı gün koyamadım bir türlü

    YanıtlaSil