16.4.09

Çirişli Bulgur Pilavı


Süper bir lezzet herkese tavsiye ederim...Hep denemek istemiştim bu otu bugüne kısmetmiş..Yine eltimin ellerine sağlık diyorum ve nasıl yapıldığına geçiyorum..
Önce 1 adet soğan ardından 250 gr ince doğranmış çiriş eklenerek kavrulur..Domates rendesi ve bir kaşık kadar salça ilavesiyle biraz da bulgurlar eklenerek kavrulur..suyu eklenip pişirilir..Ben yedim beğendim :)

3 yorum:

  1. çiriş ne ola ki ben bilmiyorum

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık canım.bir ot çeşidi galiba çiriş.adını duymuş gibiyim.

    YanıtlaSil
  3. doğu ve güneydoğu anadolu da yetişen bir ot türü ve mevsimi de çok kısa nisan da başlayıp mayıs ta sona eriyor :(

    YanıtlaSil