31.7.11

Ziron


Bu muhteşem lezzetin ismi ZİRON muş.İlk kez eşimle evlendiğimde tanıştım..Geçen cuma günü de yapılışını gördüm hatta yaptım..Sabah 11 de başlayan çalışmalar akşam 7 de hala sürüyordu..Zor iş..:) 15-20 kilodan hamur tutulunca sonuç kaçınılmaz.AKşam bastığım yeri bilmiyordum :)

Hamur yoğurulur yufka açılır..Yufkalar sac da kızartılır..Sıcak sıcak rulo yapılıp sarılır..Tepsiye dizilip kızartılır..Sonra soğutulup istenildiği zaman sıcak suyla ıslatılıp üzerine yoğurt dökülür ve yağ kızdırılır..

1 yorum:

  1. Hakikaten muhtesem görünüyor. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil