Daha önce hiç turşu kurmamış biri olarak ,ilk kez lahana turşusu yapmaya karar verdim..4 lahanadan 10 kg luk bidonlara yaptım turşumu..Biraz fazla oldu ama olsun ,yenir :)
bir bidonu biber salçalı yaptım..
lahanaları tuzla ovup biraz beklettim..Sonra kavanozlara dizdim .aralarına sarımsak ekledim.Göz kararı limon tuzu ve yarım şişe sirke ilave ettim her kavanoza..Suyunu doldurup kaldırdım..İkinci kavanoza lahanaları tuzla ovarken 2 yemek kaşığı biber salçası ekledim..
Adi bakalım allahcc ağız tadı ile yemek nasip etsin inşallah.. Sevgilerimle.
YanıtlaSilçok da severim turşuyu ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilmerhabalar.lahana turşusuna bayılırım.ellerinize sağlık afiyetle yiyin.sevgiler
YanıtlaSilbir sorum olacaktı.sitenizde en üstte sağ taraftaki tariflerinizin slayt gösterisi var.onu nasıl yaptınız.bir de sağ alt köşede yukarı gösteren ok işareti onuda nasıl yaptınız.siteme ziyarete gelip yanıtlarsanız çok memnun olurum.teşekkürler.sevgiler
YanıtlaSil