12.10.13

Kolay ev yapımı baklava

Süper oldu ,kendim yaptım diye demiyorum ama tarif gerçekten tutuyor..


2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu dolu dolu
3-4 damla limon suyu

Şerbeti için
3,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
1 çimdik tuz

üzeri için 200 gr tereyağ




hamur ele hafif yapışan kıvamda yoğrulur ve 1 saat buzdolabında dinlendirilir..Daha sonra 3 bezeye bölünür..her beze de kendi içinde 9-10 parçaya bölünür..tabak büyüklüğünde açılır..daha sonra 9 kat yufkanın arasına nişasta serpilerek tepsi büyüklünde açılır ve ilk kat tepsiye dizilir kenarlardan taşanlar kesilerek aralara eklenir..
Bu aşamada fındık,fıstık yada ceviz konulur ve diğer katlar yapılır..3 kat yufka bu şekilde dizilir..Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir..

Şerbeti ise en az 30 dk kısık ateşte kaynatılır..Tatlı soğuk şerbet sıcakken dökülür..

3 yorum:

  1. Bayram üzeri tatlılar yapılmış ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. misafirlere kalmadan biz bitireceğiz galiba :)

      Sil
  2. harika olmuş canım süper görüntü eline sağlık ,bayramın kutlu olsun

    YanıtlaSil