4.4.14

İÇ BAKLALI ENGİNAR



İc baklali enginar
Simdi tam da zamani:-) o zaman bu saglikli lezzeti yapmali :-)
250 gr ic bakla
1 soğan
1 havuc
4 enginar
2-3 dis sarımsak  ve zeytinyağı

Soğan ve havuc zeytinyağda kavrulur. Sarımsak ve ic bakla eklenir. Enginarlar içleri asagi gelecek sekilde tencereye dizilir. Su eklenir. Önce harli sonra kisik ateşte pişirilir.Bol dereotu ve limonla servis edilir..

1 yorum:

  1. kerevizle birlikten en sevdiğim iki yemekten biri. biz enginarlı baklı diyoruz. egede yani. izmirliyim ben. heo ot ve zeytin yağı yeriz işte. bu şekilde hiç yemedim ama deniycem. biz enginarları da minik kesiyoruz baklayla karışıyor. ne lezzet eme. bunu da deniycem oleeeey :)

    YanıtlaSil