21.7.14

Galeta unlu patlıcan kızartması




Malzemelerimiz
4 adet patlıcan 
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu,tuz

Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı soyuyoruz.Soyduğumuz patlıcanları dip kısmını kesmeden dörde bölüyoruz.Bu arada ocağa kaynaması için su koyuyoruz.Kaynayan suya tuz ekleyip patlıcanları içine atıyoruz.Tencerenin ağzını kapatıp patlıcanların haşlanmasını sağlıyoruz.Ne çok diri ne de çok yumuşak olmalı.Patlıcanlar haşlanınca soğumasını bekliyoruz ya da soğuk suya tutup süzüyoruz.Süzülen patlıcanları çatalla hafifce ezip önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Tüm patlıcanlara yapıp yoğurt ve nane ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. patlıcanın her türlüsü başımın tacı... bunu da deneyeceğim. ellerinize sağlık ..

    YanıtlaSil