25.3.10

Antioksidan zengini patlamış mısır...


Kızımla Patlamış mısırı çok severiz..Koca bir kase dolusu patlatıp afiyetle yeriz...Şimdiye kadar korkardım,faydasız bir şey diye düşünürdüm...Ama nette biraz araştırdım ki şaşırdım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim..Belki siz de benim gibi ilk kez duyacaksınız...


Bilim adamları, patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan madde bulunduğunu tespit etti.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD’de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan “polyphenol” antioksidan maddesine rastlandı. Bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor.

Araştırmayı yapan grubun başkanı, Pennsylvania’daki Scranton Üniversitesi’nden kimyager doktor Vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun nedeninin de büyük olasılıkla bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti.

1 yorum:

  1. kızım ne zaman reklamlardan bişi istese mısır patlatırım... evet şimdİ çok döküyor ama Evitamini deposu... poşet içinde hangi şartlarda içine ne konulduğu belli olmayan cipsler yerine PATLASIN MISIR

    YanıtlaSil