24.3.10

mayasız hamurdan ev usulü lahmacun


İlk kez 1 sene önce yapmıştım..Dün birden lahmacun yapasım geldi,yemek yapmaya üşenirken lahmacun yaptım..Mayasız hamurdan yapım..Çıtır çıtır oldu..Eğer yumuşak olmasını isterseniz ağzını kapalı tutun piştikten sonra,ya da iyice sarın sarmalayın örtüyle..

resim aceleyle çekildi..ondan çok fazla uğraşamadım..
gelelim malzemelere...

3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su

hamuru iyice yoğurulup 30-40 dakika dinlendirilir...

İçi için..
250-300 gr kıyma
maydanoz
soğan
1 kaşık salça
1 domates
5-6 diş sarımsak
kimyon,tuz

kıymanın içine soğan,sarımsak domates rendelenir..maydanozlar eklenir..salçası,tuzu ve kimyonu ilave edildikten sonra hafifçe sulandırılır..

Hamur ufak bezelere ayrılıp merdane yardımıyla açılır..teflon tavaya yerleştirilir,içi çatal yardımıyla bastırarak sürülür..kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir..Ocağın ayarını pişirirken duruma göre ayarlarsınız..

1 yorum:

  1. ellerine sağlık evde yapılan gibisi yok zaten.içinde ne olduğunu bilerek yemek bir başka güzel..

    YanıtlaSil