Hamuru için
8 yumurta
3 bardak süt
2 bardak su
bolca tuz /tuzlu olması kuruyunca kırılmasını engeller
aldığı kadar un (3 kilo kadar)
Oldukça sert bir hamur yoğurup 15 dk dinlendirdim..Sonra kızımla aldık merdaneyle oklavayı..:) O merdaneyle yuvarladı..Ben açtım..Açtıkça mutlu oldum..
İlk kez denediğin bir şeyde başarılı olmak güzel bir duygu..
2 saat kadar yufkaları ters çevirerek önlü arkalı kuruttum..Daha sonra kestim.En az 3 gün bu şekilde kuruyup bez torbalarda saklanacak..
Afiyet olsun canım benimm :) yazını görüncegülümseme geldi banada,çünkü bende bugün yapmak istiyorum kısmetse,ve ilk kez kendi kendime yapacağım,bakalım Allah utandırmaz inşallah....Güle güle yiyinnn,selamlar...
YanıtlaSilne diyim... maşallah:)))
YanıtlaSilafiyetle yiyin inşallah.ellerinize sağlık.sevglier
YanıtlaSilELLERİNİZE KOLLARINIZA SAĞLIK CANIM AFİYETLE YERSİNİZ UMARIM. SEVGİLERİMLE..
YanıtlaSilayy sen ne işlere kalkışmışsın tarhanalar erişteler ellerine sağlık emeğine sağlık zor be arkadaşım yaz sıcağında bunlar... yazlıkta kalanlarda başladı benim arkamdan ...ee afiyetle yiyin sevgiler
YanıtlaSilmarifetli hatun eline sağlık bende kalkacam o işlere cesaret aldım senden
YanıtlaSilNe de güzel olur bol tereyağında:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Muhabbetle..