Hamuru için
8 yumurta
3 bardak süt
2 bardak su
bolca tuz /tuzlu olması kuruyunca kırılmasını engeller
aldığı kadar un (3 kilo kadar)
Oldukça sert bir hamur yoğurup 15 dk dinlendirdim..Sonra kızımla aldık merdaneyle oklavayı..:) O merdaneyle yuvarladı..Ben açtım..Açtıkça mutlu oldum..
İlk kez denediğin bir şeyde başarılı olmak güzel bir duygu..
2 saat kadar yufkaları ters çevirerek önlü arkalı kuruttum..Daha sonra kestim.En az 3 gün bu şekilde kuruyup bez torbalarda saklanacak..
Ellerinize sağlık..İlk kez yapmış olmanıza rağmen çok güzel gözüküyor..Kışın mis gibi ev makarnası yemek gibisi varmı?Ben birde erişteden çorba yapıyorum,oda çok güzel oluyor..
YanıtlaSilteşekkür ederim..çorba da güzel olur denemek gerek..:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
YanıtlaSil