Kış mevsimin en sevdiğim çorbalarından biri..Sık sık yaparım..
Son zamanlarda bütün tavuk alıp arzuma göre parçalayıp pişiriyorum..Kalan kemikli etleri de çorbalık ayırıyorum..
Kemikli tavuk eti
2 çorba kaşığı un
tavuk suyu,arpa şehriye
tuz,karabiber,kuru maydanoz..
tavuk etini kaynatıp etlerini didikledim.
Diğer tarafta suyu süzdüm.
' kaşık unu çok az yağ ile kavurdum..Tavuk suyunu ekledim..kaynayınca içine arpa şehriyeleri ve tavuğu ekledim..Tuz,karabiber ve bolca kuru maydanoz ilavesiyle kısık ateşte bir taşım kaynatıp altını kapattım ...
Hava soğuk, az üşüyorum. Olsada sıcak sıcak içsek diyorum..
YanıtlaSilşifa kaynağı çorba,eline sağlık.
YanıtlaSil