1,5 kilo çilek
1,5 kilo şeker
yarım limondan biraz fazla limon suyu
Çilekler ayıklanır.Üzeri şekerle kaplanıp kısık ateşte kaynamaya bırakılır..Üzeri köpüklenince köpükler alınır..Altı biraz daha açılır ve 15 -20 dakika sonra limon suyu eklenir..
Ve kaşıkla bir tabağa alınıp olup olmadığı test edilir..Koyulaşmışsa kapatılır..Çok kaynatılırsa rengi kararır..
Ellerine sağlık canımmmm reçelin mis mis harika göünüyo, size afiyet olsun :)
YanıtlaSilÇok güzel .Canım çekti.Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyoruz.Sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık bayılırım :)
YanıtlaSilcanım cekılısm var beklerım ..
son günler