13.6.13

Çilek Reçeli...

1,5 kilo çilek
1,5 kilo şeker
yarım limondan biraz fazla limon suyu

Çilekler ayıklanır.Üzeri şekerle kaplanıp kısık ateşte kaynamaya bırakılır..Üzeri köpüklenince köpükler alınır..Altı biraz daha açılır ve 15 -20 dakika sonra limon suyu eklenir..

Ve kaşıkla bir tabağa alınıp olup olmadığı test edilir..Koyulaşmışsa kapatılır..Çok kaynatılırsa rengi kararır..

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canımmmm reçelin mis mis harika göünüyo, size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel .Canım çekti.Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyoruz.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bayılırım :)


    canım cekılısm var beklerım ..

    son günler

    YanıtlaSil