Normalde her sene ağustos gibi yaparım tarhanamı ancak bu kez hamileliğimin son ayları olması sebebiyle dün yoğurdum hamuru..Umarım kolayca ve çok yorulmadan bitirebilirim..
2,5 kilo domates
1 kilo kırmızı biber
1 kilo soğan
yarım kilo yeşil köy biberi
1 paket yaş maya
kuru dere otu
1,5 kilo süzme yoğurt
yedi bahar otu
5-5 kaşık karışık salça
tuz,5 kg un
domates,soğan ve biberler doğranıp haşlanır..blendırdan geçirilir..mayası eklenir..ılınınca yoğurt ve baharatlar eklenir..Ve unla beraber yoğrulmaya başlanır..Ben 5 kilo un kullandım..Bu şekilde 7-8 gün bekleyecek ondan sonra dökülecek ve kurutulacak..Aşamalarını paylaşırım..Sevgiler..
Beklerken her gün karıştırıp kabarıklığını indirmelisiniz...
Mevlam afiyetle yemenizi nasip etsin,ellerine sağlık:)
YanıtlaSil