9.1.11

Ev yapımı mantı..


Hasta olmama rağmen hamaratlığım üzerimde bugünlerde..Temzilik bir yandan,örgüler bir yandan yemekler desen diğer yandan :)))

Hamuru için malzemeler..

3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ve ılık su

Harcı için..
300gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber..

Tabii verdiğim bu ölçüler 3 kişilik çekirdek aile için siz kendinize göre artırırsınız..

Hamuru ılık suyla yoğurup 1 saat bekletiyoruz..İç harcı çiğden hazırlıyoruz..Gerisini biliyorsunuzdur..Önemli olan hamuru ince açmak..Kaynar suya atıp pişiriyoruz..En fazla 10 dakikada pişiyor mantılar..Afiyetler olsun :)

2 yorum:

  1. offfff.canım çektü şimdi mantıyı.süper bir görüntü.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mantıya da hiç dayanamam,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,ben bu tabağı aldım canım,sevgiler...

    YanıtlaSil