6.12.11

Aşure



MALZEMELER..

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
2,5 su bardağı toz şeker
100 gr kayısı
100 gr kuru üzüm
50 gr dut kurusu
1 paket kuş üzümü
50 gr kuru incir
ceviz
tarçın

YAPILIŞI..

Buğday,nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslıyoruz.Ayrı ayrı kaplarda kaynatıyoruz.Buğday ezilir kıvama gelince iyice yıkadığımız pirinci ekliyoruz.Fasulyeler ve nohutlar yumuşayınca buğdaya ilave ediyoruz.kayısı ve kuru üzümü ayrı kapta kaynattıktan sonra tencereye ilave ediyoruz.kuş üzümü,dut kurusu ve kuru inciri de ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra toz şekeri koyup biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz.En son 1 portakalın rendesini içine eklerseniz tadı daha bir hoş ve değişik oluyor.Süslemeleri de isteğinize göre fındık veya cevizle yapabilirsiniz.


Bu tarifi Çay-kahve bahane etkinliğinin ev sahibi Özlem arkadaşımıza gönderiyorum..Kolaylıklar diliyorum.

6 yorum: