8.9.12

sucuklu fırın makarna


Bu tarifi Arda'nın Mutfağı isimli programda görmüş ve denenecekler listeme eklemiştim..Beşamelli lezzetleri pek sevmediğimden bayıla bayıla yemedim ama sevenler için güzel bir lezzet..

1 pakete yakın makarna
1 parmak sucuk
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
karabiber,bolca kaşar rendesi
1 yumurta

makarna biraz diri olacak şekilde haşlanır..Diğer tarafta beşamel sosu hazırlanır..
Yağ eritilir,un kavrulur azar azar 3 bardak süt eklenerek kaynatılır..1 yumurta çırpılıp beşamel sosla ılıştırılarak sosa katılır..Çok az daha kaynatılıp altı kapatılır..Makarna süzülür..İçine kızartılmış sucuklar,bolca kaşar rendesi,beşamel sos dökülüp,güzelce karıştırılır..Tepsiye dökülür..Üzerine kaşar peyniri rendesi kaplanır..Süslemek amaçlı domates ve kekik eklenir.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir..



4 yorum:

  1. tatlım beşamel sosu süt kıvamında yakın sıvı gibi bol sütlü yaparsan ve içine yumurta kırmazsan birçok fırın yemeğinde kullanabileceğin bir sos olur ve sevmeme duygundan uzaklaşırsın belki.. Ellerine sağlık ben bunu deneyeceğim. Sevgilerimle...Hadi nerede KIŞ HAZIRLIKLARI ETKİNLİKLERİ... HER KEZ BİR PAYLAŞIMINI sende birleştirse sık sık okunacak bir paylaşım olur.. 1. ve son sırayı ben istiyorum ona göre ha:)))

    YanıtlaSil
  2. vuslatcım sağol canım..Güzel fikir kış hazırlığı etkinliği ama ben pek duyuramıyorum sanıyorum geçen etkinliklerde katılım çok olmadı ondan hevesim de kırıldı..senin sayfanda yapılsın ,oldukça aktifsin sen de :)

    YanıtlaSil
  3. bizim evde çok sevilir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. çaçoroncummmm biz bayılırız başamele iyiki paylaştın eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil