İlk kez yapmama rağmen kızımla birlikte bayıla bayıla yedik..Tavsiye ederim.
Dışı için
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
1,5 kaşık un,tuz
İçi için;
kıyma,soğan,dereotu,baharatlar,salça..
Öncelikle içi hazırlanır ve soğuması için dolaba kaldırılır..
Bulgur sıcak su ile ıslatılır..Şişince diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur..Daha sonra içleri doldurulup kaynayan tuzlu suda haşlanır..
Üzerine yoğurt ve tereyağ eklenir..
Bu tarifimi PDÇS etkinliği için Gelibolu 17′ye gönderiyorum..Başarılar diliyorum..
Merhaba canım köftelerin pek güzel görünüyor ellerine sağlık,çok teşekkürler şimdi yayındalar http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/haslama-icli-kofte.html gene beklerim :)
YanıtlaSilben de severim haşlamasını ama kızartması ayrı bee :))
YanıtlaSilbu arada help me piti piti :/ aşağıdaki kombin fotoğrafına tıklayıp yorum yazar mısın kombinle ilgili? olumlu yorumlarına çok çok ihtiyacım var :/ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=456282741097915&set=a.456282721097917.101538.129354403790752&type=3&theater