10.1.13

Şıpsi

Malum her gördüğümü canım istiyor bu aralar.Geçenler Kanal D Mutfağım programında gördüm bu tarifi.Çerkez yemeği.Dün de denedim.Hoşuma gitti.Ancak sıcak sıcak hemen yenilmeli.Sonradan servisi güzel olmuyor.

Tavuk baget
3 kaşık mısır unu
3 kaşık buğday unu
1 soğan,2 diş sarımsak,salça,tereyağ

Soğan ve sarımsak yağda kavrulur.Salçası eklenir.Ve temizlenmiş bagetler eklenir.Kaynamaya bırakılır.Pişen bagetler bir kenara alınır.Suyun soğuması beklenir.Diğer tarafta mısır unu ve buğday unu yağsız tavda kavrulur.Üzerine yavaş yavaş soğuk tavuk suyu ilave edilir..Pişince tavuk bagetin üzerine gezdirilir.Arzuya göre en üste pul biberli tereyağ dökülür..

2 yorum:

  1. ismi gerçektene çok ilginç.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canımmmmmm iyiki canın istemiş değişik bir tarifim oldu işte.. Severim değişik tarifleri denemeyi. Bende deneyeceğim.. Nasıl gidiyor herşey yolundadır inşallah.. Kendine bebişe ve kızına iyi bak tatlım benim..

    YanıtlaSil