17.8.09

Ziron



Bu yufkalar kayınvalidemlerin her ramazan yaptığı ve ilk kez onlarda duyduğum Ziron..Gerçekten çok lezzzetli ve doyurucu oluyor..Hem de pratik...Yapılışına hiç rastlamadım..Bana düşen hep hazırlayıp yemek oldu ama her şeyiyle el emeği..Yufkalar yoğurulup açılıp sarılıp kesiliyor ve sacın üzerinde kızartılıp kurutulmaya bırakılıyor..
Yiyeceğin zaman sıcak suyla üstleri ıslanıp ağzı kapatılıp bekleniyor kuruyan yufkaların yumuşaması için..Üstüne bolca yoğurt ve kızgın yağ gezdiriliyor..

1 yorum:

  1. Hamarat hanım1 Eylül 2009 03:13

    Hımm ben bu siron(biz öyle diyoruz) çok severim. Özellikle ramazanda yapılır bizde. Sanırım orjinali Gümüşhane yöresine ait.

    YanıtlaSil