22.6.12

PATATES PİRİNÇLİSİ


Bu yemeği Kanal D mutfağım programında son anda ismini duymuştum..Görüntüsünü net görmedim,yapılışını da ancak isminden güzel bir yemek olduğu kanısına vardım..ve bugün bir şekilde tarifi bulup denedim..Biraz da değiştirdim..Baharat olarak onlar karabiber ve pul biber kullanmışlar ben nane kullandım,kızım acı yemediği için..Bayıldım..Hem kolay hem pratik hem de lezzetli..Denenmeli kesinlikle...

2 patates
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
tereyağ
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak..

Ölçüleri siz arzunuza göre çoğaltabilirsiniz..
soğan sıvıyağda kavrulur..salça eklenip kavrulmaya devam edilir...Küp küp ufak doğranmış patatesler eklenir,kavrulur...üzeri geçecek kadar su eklenir ve patatesler haşlanana kadar beklenir.Daha sona ayıklanıp yıkanmış pirinçler eklenip pilav gibi kısık ateşte pişirilir.Borcama alınır..Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür..Üzerine tereyağlı naneli sos gezdirilir..

2 yorum:

  1. ve afiyetle yenir şekerim ellerine sağlık. bu arada sana iki patlıcan tarifi resimlemiştim patlıcan etkinlikleri yaparsan diye. patatesli etkinliğe de varım:) ellerin ve sofran dert görmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaparız canım..sen iste yeter patatesli-patlıcanlı tarifler etkinliği yaparız..Allah razı olsun güzel dileklerin için..sevgiler canım..

      Sil