pandispanyanın malzemeleri:
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kremanın malzemeleri
3 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
2 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
toz sahlep ve vanilya
İçi için :
4 adet muz
Öncelikle pandispanyası pişirilir..Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.Un,vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir ve yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derecelik fırında pişirilir..
Kekimiz pişerken kreması hazırlanır..Yine aynı şekilde şeker ve yumurta çırpılır..Unu eklenir ve yavaş yavaş çırpılarak sütü dökülür..Hazır sahlep karışımından bir çay kaşığı eklenir ,vanilyası da ilave edilerek pişirilir ve soğumaya bırakılır..
Soğuyan pandispanya 2 ye bölünür..Kremanın yarısı dökülür..Üzerine ezilmiş muzlar yayılır.İkinci kat kek örtülür.Kremaya kırmızı gıda boyası iyice yedirilir..Ve en üste sürülür..
Buzdolabında soğumaya bırakılır..
Galatasaraylı pasta ne güzel Sena bayılırdı görseydi.Beşiktaşlı baba,Fenerbahçeli anneden Galatasaraylı bir kız!!!!Serra şimdilik babasının takımından ne demişler kız babaya oğlan anaya,bu kızlar bana bir de oğlan doğurtacaklar valla sinirlendim yine...
YanıtlaSilNeyse relaxxxxx afiyet bal şeker olsun inşallah.Öptüm vefalı arkadaşımı ve prensesimi.