HAMURU İÇİN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 KAŞIK TEREYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
PUL BİBER,TUZ
2 YUMURTA BİRİNİN SARISI ÜSTLERİNE SÜRÜLECEK
TÜM MALZEMELER YOĞRULUR
İÇİ OLANA KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.
İÇİ İÇİN;
2 PATATES
KURU DEREOTU
KARABİBER,TUZ
Patates rendelenecek diğer malzemelerle karıştırılacak,içlerine çiğden konulacak..
ŞEKİL VERİLİP,YUMURTASI SÜRÜLÜR ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR..
Bu tarifimi Pdçs etkinliği için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum..
Ellerinize sağlık,patatesli herşeyi çok severim..Çok güzel olmuş:)
YanıtlaSilMerhaba canımm çok teşekkürler bu güzel poğaçaların için elleirne sağlık,,,şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/patatesli-pogaca.html gene beklerim,selamlar :)
YanıtlaSil