1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
2 kaşık pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Pirinç suyunu çekene kadar haşlanır,süt eklenir..kaynayınca su ile seyreltilen pirinç unu sütle ısıtılıp tencereye eklenir bu aşamada sürekli karıştırılır..kıvamı gelince şekeri ve vanilyası eklenir..Bir iki taşım kaynatılıp kaselere dökülür.
tarifimi
Gelibolu 17 ye gönderiyorum İftar Bereketi etkinliği 6 için...
of of.. yapayım da iftara kadar dolapta iyice soğusun bari...
YanıtlaSilCanımm çok teşekkürler güzel sütlac için, ellerine sağlık, şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/07/sutlac.html gene beklerimm selamlar
YanıtlaSil