Yıllardır nasıl yapıldığını bilmeden yediğimiz peynirin yapımında ülkemizde genellikle hayvansal maya kullanılmaktaymış..Bu hayvansal mayanın elde edilmesi ise çok vahim..Anne sütü emen buzağının midesindeki bir enzim kullanılarak maya elde ediliyor..Bu oluşumun sağlanması için de buzağının öldürülmesi gerekiyor..Bunun için 24 saat aç bırakılan buzağı öldürülüp midesi çıkarılarak işlem gerçekleştiriliyor..:(
Halbuki peynir yapımında sentetik maya kullanılması da mümkünmüş..
Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için Vejetaryen Kulübü'nü ziyaret edebilirsiniz..Sitede ayrıca hangi markalarda bu mayanın kullanıldığını da bulabilirsiniz..
hiç bilmiyordum mayanın nasıl elde edildiğini çok üzüldüm :( bilgilendirdiğin içinde ayrıca teşekkürler
YanıtlaSilBlog Çok Şeker :)
YanıtlaSilbunlarda ilginizi çekebiliri sayfama nasıl ekleye bilirim ?
YanıtlaSilVesselam,hoşgeldin..teşekkürler :)
YanıtlaSilefe ile hayat,canım Linkwithin sitesine girip html kodu gadget olarak ekliyorsun..:
çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil