27.3.09

Salamlı ve sebzeli niyoki...


MALZEMELER
Hamuru için :
2 orta boy patates

1 yumurtanın sarısı

3 su bardağı un

tuz,karabiber

İç harcı için:
4-5 dilim salam

1 küçük boy garnitür

2 domates

fesleğen,köri,karabiber,tuz

margarin

Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp eziyoruz ve hamurun diğer malzemeleri ile karıştırıp kulak memesinden sert bir hamur haline getiriyoruz.Üstünü temiz bir bezle kapatıp buzdolabında en yarım saat bekletiyoruz..Daha sonra bezeler kopardığımız hamuru oklava ile açıp 1 cm kalınlığında keserek unlu bir tepside bekletiyoruz.Kaynar tuzlu suda kaynatıp hazırladığımız iç harcı ekleyek servis yapıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder