13.4.11

Kırmızı Lahana Yemeği/Mor Pilav..


Ebru Şallı'nın programında gördüğüm yemeklerden biri..Hep salatasını yaptığımız kırmızı lahananın yemeği olur mu demeyin oluyor vallahi :) Hem de kapuskadan bir farkı yok..Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan bu sebzeyi bir de böyle denemenizi tavsiye ederim..

İri iri doğradığım soğanları kavurdum daha sonra yarısını kullandığım kırmızı lahanaları ekledim..Bir süre de bu şekilde kavurdum..1 limonun suyu,göz kararı pirinç ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirdim..
Çok çabuk pişiyor..Eğer pirinçleri pişmezse çok az su ekleyebilirsiniz..

Kızıma Mor pilav diye yedirdim.Başta mırın kırın ettik ama sonra afiyetle yedik :)

2 yorum:

  1. çok değişik olmuş gerçekten.görüntüde çok güzel.denemek lazım.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok ilginç gerçekten ellerine sağlık

    YanıtlaSil