27.3.09

ÇERKEZ TAVUĞU


MALZEMELER :
2 adet tavuk göğsü

300-400 gr ceviz içi

3 dilim bayat ekmek

2 diş sarımsak

tuz

karabiber

kırmızı toz biber

tavuk suyu

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüslerini haşlayıp didikliyoruz.Haşladıktan sonra suyu bir kenara ayırıyoruz.Cevizi iyice ezip parçaladığımız bayat ekmek içi ile tavuk suyu dökerek karıştırıyoruz.Sarımsak ve bahartları da ekleyip tuzunu koyuyoruz,muhallebi kıvamına getiriyoruz.Tavuğu karabiber ve tuzla lezzetlendirip bu karışımın yarısını tavukla yoğuruyoruz.Servis tabağına alıp üstüne kalan karışımı döşeyip.En son tereyağ ve kırmızı toz biber gezdiriyoruz..

1 yorum:

  1. çerkez kızıyım der dururum ama hala soranlara çerkez tavuğu tarifi veremiyorum.sayende oda olacak.:)

    YanıtlaSil