8.3.13

Kahvaltılık kurutulmuş domates




Geçen yaz zor zahmet kuruttuğum domateslerin bir kısmını yemeklere koydum bir kısmı da derin dondurucuda bekliyordu.Sabah 5 dk haşladım,süzdüm.Kekik,karabiber ve 4 diş sarımsakla harmanlandım.
Kavanoza doldurdum.Üzerine geçecek kadar zeytinyağ döktüm ve buzdolabına kaldırdım.Bu şekilde 2-3 gün bekletilecek ve daha sonra kahvaltılarda yada kısırın yanında 5 çaylarında afiyetle yenecek :)

7 yorum:

  1. Bende kurutulmuş domatesi çok seviyorum ellerine sağlık.kahvaltıya da çok yakışır.

    YanıtlaSil
  2. Kendin mi kuruttun? eminim çok zahmetlidir kilosu epeyce pahalı ama lezzeti mütiş sizde afıyetle yiyin cnm sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. yazın kendim kurutmuştum ama istanbulun havasından mı nedri biraz zor kuruyor.Hazır alsan daha iyi.Bir daha kurutmam herhalde..:=

    YanıtlaSil
  4. oh oh bide kendin kuruttun istanbulda kurumaz çürür derdi annem bak sen yapmışsın eline sağlık neyrancım:)

    YanıtlaSil
  5. son zamanlarda hayretle yediğim bir lezzet.....ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  6. Kuruların arasında en sevdiğimdir domates, bu yaz inş daha çok kurutucam.
    Eline sağlık mor Cafe :). ;)

    YanıtlaSil
  7. bende salatalarda bayılıyorum bu lezzete.:)
    ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil