Geçen yaz zor zahmet kuruttuğum domateslerin bir kısmını yemeklere koydum bir kısmı da derin dondurucuda bekliyordu.Sabah 5 dk haşladım,süzdüm.Kekik,karabiber ve 4 diş sarımsakla harmanlandım.
Kavanoza doldurdum.Üzerine geçecek kadar zeytinyağ döktüm ve buzdolabına kaldırdım.Bu şekilde 2-3 gün bekletilecek ve daha sonra kahvaltılarda yada kısırın yanında 5 çaylarında afiyetle yenecek :)
Bende kurutulmuş domatesi çok seviyorum ellerine sağlık.kahvaltıya da çok yakışır.
YanıtlaSilKendin mi kuruttun? eminim çok zahmetlidir kilosu epeyce pahalı ama lezzeti mütiş sizde afıyetle yiyin cnm sevgiler:)
YanıtlaSilyazın kendim kurutmuştum ama istanbulun havasından mı nedri biraz zor kuruyor.Hazır alsan daha iyi.Bir daha kurutmam herhalde..:=
YanıtlaSiloh oh bide kendin kuruttun istanbulda kurumaz çürür derdi annem bak sen yapmışsın eline sağlık neyrancım:)
YanıtlaSilson zamanlarda hayretle yediğim bir lezzet.....ellerine sağlık.....
YanıtlaSilKuruların arasında en sevdiğimdir domates, bu yaz inş daha çok kurutucam.
YanıtlaSilEline sağlık mor Cafe :). ;)
bende salatalarda bayılıyorum bu lezzete.:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgilerimle...