Sabah sabah burnuma koktu ev yapımı açma kalktım yoğurdum hemen.
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz,şeker göz kararı
aldığı kadar un
1 paket maya
tüm malzemeler güzelce yoğurulur.6 bezeye ayrılır her beze tabak büyüklüğünde açılır ve tereyağ sürülüp tekrar beze haline getirilir.Tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
Her beze tekrar tabak büyüklüğünde açılır ve 4'e bölünür..
her parça ay çöreği yapar gibi rulo yapılır ve düğüm atılır gibi şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepside yarım saat bekletilir.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir..
Bu tarifimi
Gelibolu17 arkadaşımızın ev sahipliği yaptığı Porselen demlik çay saati etkinliğine
gönderiyorum...
offf cok guzel bende cok sık yaparım arya kız bayılıryor tabı bende... hatta sımdı yapsam ne guzel olur
YanıtlaSiltesekkurler
nefis olmuş canım eline sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,çok teşekkürler :)
YanıtlaSilBu arada yeni ismin hayırlı olsunn,güzel tarifinde şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/acma.html yayında gene beklerim,selamlar :)
Bayılırım açmaya:)
YanıtlaSilAçmayı çok severim ellerinize sağlık.Bende sizi blogumda görmek isterims evgilerimle:)
YanıtlaSilSabah böyle bir kokuya uyanmak harika bir şey.
YanıtlaSilÇok nefis olmuş ellerinize sağlık.
Mayalı lezzetleri çok seviyorum eline sağlık..bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...
YanıtlaSilslm canım ellerine sağlık cok güzel görünüyor
YanıtlaSildüğüm olmuş açmalar ohh mis valla:)
YanıtlaSil