28.3.13

Zeytinyağlı Bakla..

Bakla bir çok evde tercih edilmeyen bir yemektir.
Ancak müdavimleri de özeldir.
Tam da mevsimiyken alıp pişirmemek olmazdı.
Ne yalan söyleyeyim yaparken keşke almasaydım diye içimden geçirdim.Ancak piştiğinde ne kadar 
hata ettiğimi anladım.Baklanız güzelse yemek de süper oluyor..

Nasıl yaptım..
1 büyük soğanı büyükçe gelişi güzel doğradım.Baklaları doğrayıp unlu suda beklettim.Kararmasınlar diye.
Daha sonra soğanları zeytinyağda kavurdum,baklaları ekledim.1 tutam şeker ekledim kısık ateşte 10 dk kavurdum
Daha sonra tuzunu ekledim.
pul biber,kara biber,kuru dereotu ekledim ve su ilavesiyle bir güzel pişirdim..

1 yorum: