Her zaman kıymalısını yapardım ancak bu kez peynirlisini denemek istedim.Süper oldu,biz beğendik.
1 bağ pazı
1 soğan
1 su bardağı pirinç
1 kaşık salça
kekik
tulum peyniri
soğan ve salça kavrulur yıkanan pirinçler eklenir.1,5 su bardağı su eklenir.kekik ve tuz ilavesiyle kısık ateşte pişirilir.
Ocaktan indirilince içine peynir eklenir.(beyaz peynir ekleniyor normalde ancak ben tulum koydum)
sıcak suya batırılıp çıkarılan pazıların içine doldurulur..Pişirilip afiyetle yenir :)
Ellerine sağlık hiç yemedim.Tadını merak ettim şimdi bende hep kıymalısını yaparım sevgilerimle:)
YanıtlaSilhımm daha önce hiç pazı yemedim desem ama hep denemek istemişimdir ellerine sağlık bende haftaya alayım pazardanda yapayım bari:))
YanıtlaSilbence de denemelisiniz.pazı süper bir şey ancak Mericim kıymalı dene ilk önce hiç yemediysen muhteşem oluyor kıymalısı..
YanıtlaSileline sağlık...değişik bir tarif olmuş...pazı dolmasını annem yapar...ben yine de yaprağı tercih ederim:)
YanıtlaSilDeğişik ve harika olmuş canım eline sağlık,blogun her zaman değişiyor mu bana mı öyle geldi yabancı bir yere geldim sanıyorum bazen
YanıtlaSilSihirli oklava,teşekkürler ..pazının kıymalısına bayılırım ben de.
YanıtlaSilKış güneşi;son 1 haftadır değiştirmedim:) daha da ellemem..Çok izleyici kaybettim..